APABILA SUDAH BERUMAHTANGGA JANGAN AMALKAN PERKARA YANG DILAKUKAN SEMASA BUJANG. KAUM PEREMPUAN SILA AMBIL PERHATIAN AKAN PERKARA YANG KAMU TAK BOLEH LAKUKAN DEPAN SUAMI INI

Bila sudah hidup berumah tangga banyak perangai zaman bujang perlu di tinggalkan atau di kurangkan. Terutama sekali yang melibatkan perasaan pasangan masing-masing.

Biasanya wanita memang mempunyai perangai yang pelbagai sehingga pening kepala suami. Tetapi biasanya suami boleh bersabar, namun isteri kena nilai semua 7 perkara ini yang seharusnya jangan dilakukan bagi mengelakkan pergaduhan dengan suami:

  1. Stalk Facebook/Instagram/ Twitter bekas kekasih atau mengorek mengenai bekas kekasih

Walaupun sedang bergurau, elakkan membanding sikap pasangan dengan bekas kekasih. Belajar menerima pasangan dan ada sebab mengapa si dia hanya menjadi bekas kekasihmu.

2. Jangan bergaduh di laman sosial

Isteri janganlah mengadu domba masalah di laman sosial. Hentikan segala perbuatan anda yang memalukan ini. Anda seharusnya berbincang dengan suami.

  1. Jangan sering menggunakan alasan period

jangan sering menggunakan alasan datang bulan kerana ia boleh membosankan lelaki. Jika dalam sebulan kamu guna alasan 3,4 kali datang bulan, bukankah menyampah?

  1. Bergosip

lelaki cukup tak menggemari mereka yang buat cerita, paling tidak boleh terima cerita yang tak betul. Jangan kamu terikut-ikut sehingga mencerca ahli keluarganya

  1. Manja/ Gedik seperti budak-budak

Manja biar pada tempatnya, jangan sampai nanti suami muak dengan perangai anda.

  1. Menjerit

Jangan menjerit marahkan pasangan dengan menggunakan nada yang tinggi. Elakkan memaki hamun dengan menjerit.

  1. Potong cakap

Jika anda sedang bertelagah, sebaiknya bagi si suami habiskan ayatnya. Jangan terus menghamburkan apa yang terbuku didalam hati. Beri ruang untuk masing-masing bicara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *